Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Krejčová, Anna
dc.contributor.author Brancová, Kateřina
dc.date.accessioned 2009-12-18T08:59:07Z
dc.date.available 2009-12-18T08:59:07Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/35284
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv matričních prvků a možnosti jeho odstranění pomocí vnitřních standardů. Kontrola správnosti metody byla provedena pomocí vnitřního referenčního materiálu. cze
dc.format 71 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject ICP OES eng
dc.subject microwave digestion eng
dc.subject food supplements eng
dc.subject organic food eng
dc.subject matrix effect eng
dc.subject ICP OES cze
dc.subject mikrivlná mineralizace cze
dc.subject potravinové doplňky cze
dc.subject biopotraviny cze
dc.subject vliv matric cze
dc.title Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES cze
dc.title.alternative The elemental analysis of feed supplements and functional foods uising ICP OES eng
dc.type diplomová práce cze
dc.date.accepted 2009
dc.description.abstract-translated Focused on the analysis of elements in multivitamins, food supplements and functional foods using optical emission spectrometry with inductively-coupled plasm, this thesis was processed. Working condition as a wavelength length, spectral order, power, observation height, photomultiplier voltage and gas flow rates were setup and optimized. Effects of matrix elements and possibility of their removal were studied. The accuracy checking was performed using the internal reference material. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D20456
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet