Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa
dc.contributor.author Zimová, Michaela
dc.date.accessioned 2023-08-15T08:01:31Z
dc.date.available 2023-08-15T08:01:31Z
dc.date.issued 2023
dc.date.submitted 2023-05-09
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/81867
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá stanovením furanických látek a maltolu v různých fázích pražení kávy pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s DAD detektorem. Pozornost je věnována také sacharidům, které byly stanoveny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s refraktometrickým detektorem. K analýze byly použity komerčně dostupné vzorky zrnkové a instantní kávy a také vzorky kávy odebírané v určitých časových intervalech během pražení. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject káva cze
dc.subject furanické látky cze
dc.subject sacharidy cze
dc.subject vysokoúčinná kapalinová chromatografie cze
dc.subject coffee eng
dc.subject furanic substances eng
dc.subject carbohydrates eng
dc.subject high-performance liquid chromatography eng
dc.title Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy cze
dc.title.alternative Determination of selected substances in diferent stages of coffee roasting eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Česlová, Lenka
dc.date.accepted 2023-06-06
dc.description.abstract-translated The diploma thesis is focused on the determination of furanic substances and maltol in different stages of coffee roasting using high-performance liquid chromatography with DAD detector. Attention is also paid to carbohydrates which were determined using high-performance liquid chromatography with refractometric detector. Commercially available bean and instant coffee samples as well as coffee samples taken at specific time intervals during roasting were used for the analysis. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Hodnocení a analýza potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 45965
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet