dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Geissler, Stefanie
|
|
dc.date.accessioned |
2021-09-06T07:35:24Z |
|
dc.date.available |
2021-09-06T07:35:24Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.date.submitted |
2021-07-07 |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/78328 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na bylinné nálevy. V první části práce byla vypracována rešerše věnující se jejich přípravě, skladování, pěstování a vlivu na zdraví. V experimentální části byly připraveny nálevy z vybraných bylin jejich extrakcí horkou vodou. Nálevy byly následně skladovány za různých podmínek. Byl sledován vliv skladovacích podmínek na barevnost těchto extraktů pomocí metody spektrofotometrie. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
byliny |
cze |
dc.subject |
bylinné nálevy |
cze |
dc.subject |
byliny a vliv na zdraví |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
barevnost |
cze |
dc.subject |
skladování |
cze |
dc.subject |
herbs |
eng |
dc.subject |
herbal infusions |
eng |
dc.subject |
herbs and the effects on health |
eng |
dc.subject |
extraction |
eng |
dc.subject |
colour |
eng |
dc.subject |
storing |
eng |
dc.title |
Barevnost bylinných nálevů |
cze |
dc.title.alternative |
The colour of herbal infusions |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2021-08-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on herbal infusions. In the first part of the thesis scientific sources were examined in regards to preparation, storing, cultivating and the effects of herbal infusions in health. In the experimental part, herbal infusions were prepared from selected herbs by extraction with boiling water. The infusions were then stored in different conditions. The effect of these storing conditions on the colour of the infusions was observed using the spectrophotometry. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
42365 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |