Barevnost bylinných nálevů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Geissler, Stefanie
dc.date.accessioned 2021-09-06T07:35:24Z
dc.date.available 2021-09-06T07:35:24Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-07
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78328
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na bylinné nálevy. V první části práce byla vypracována rešerše věnující se jejich přípravě, skladování, pěstování a vlivu na zdraví. V experimentální části byly připraveny nálevy z vybraných bylin jejich extrakcí horkou vodou. Nálevy byly následně skladovány za různých podmínek. Byl sledován vliv skladovacích podmínek na barevnost těchto extraktů pomocí metody spektrofotometrie. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject byliny cze
dc.subject bylinné nálevy cze
dc.subject byliny a vliv na zdraví cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject barevnost cze
dc.subject skladování cze
dc.subject herbs eng
dc.subject herbal infusions eng
dc.subject herbs and the effects on health eng
dc.subject extraction eng
dc.subject colour eng
dc.subject storing eng
dc.title Barevnost bylinných nálevů cze
dc.title.alternative The colour of herbal infusions eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2021-08-23
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on herbal infusions. In the first part of the thesis scientific sources were examined in regards to preparation, storing, cultivating and the effects of herbal infusions in health. In the experimental part, herbal infusions were prepared from selected herbs by extraction with boiling water. The infusions were then stored in different conditions. The effect of these storing conditions on the colour of the infusions was observed using the spectrophotometry. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 42365
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet