Obsah soli ve vegetariánských pokrmech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Štěpánková, Michaela
dc.date.accessioned 2021-09-06T07:35:24Z
dc.date.available 2021-09-06T07:35:24Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-09
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78326
dc.description.abstract První část bakalářské práce se zabývá pojmem vegetariánství, jeho druhy, výhodami a zdravotními riziky. Druhá část práce obsahuje základní informace o soli, její dělení, obohacování a použití. Popisuje vliv soli na lidský organismus a také možnosti jejího omezení či nahrazení v pokrmech. Třetí část této práce popisuje možnosti a postupy stanovení soli ve vzorkách. V závěrečné části byl vyhodnocen obsah soli ve vybraných vegetariánských pokrmech získaný metodou argentometrické titrace. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject argentometrie cze
dc.subject sůl cze
dc.subject veganství cze
dc.subject vegetariánství cze
dc.subject argentometry eng
dc.subject salt eng
dc.subject veganism eng
dc.subject vegetarianism eng
dc.title Obsah soli ve vegetariánských pokrmech cze
dc.title.alternative Salt content in vegetarian meals eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2021-08-23
dc.description.abstract-translated First part of the bachelor thesis deals with the concept of vegetarianism, its types, advantages, and disadvantages. Second part contains basic information about salt, its classification, enrichment, and use. Influence of salt on human organism and options of its reduction or substitution in meals are described in this part as well. Third part of the thesis describes options and methods of determining the presence of salt in food samples. In the final part the salt content, obtained through the argentometric titration method, was evaluated in selected vegetarian meals. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s tématem své bakalářské práce a zodpověděla otázky členů komise. cze
dc.identifier.stag 42363
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account