Plýtvání potravinami v ČR s dopadem na spotřebitele

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Lešáková, Petra
dc.contributor.author Vaníček, Bernard
dc.date.accessioned 2019-06-18T07:06:25Z
dc.date.available 2019-06-18T07:06:25Z
dc.date.issued 2019
dc.date.submitted 2019-04-29
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/73067
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na téma plýtvání potravinami v České republice s dopadem na spotřebitele. V práci jsou popsány důležité pojmy a aktuální informace z českých i zahraničních zdrojů. Dále jsou v práci popsána světová, evropská a česká opatření proti plýtvání potravinami. Výzkumná část analyzuje přístup českých spotřebitelů k plýtvání potravinami. Na základě výsledků dotazníkového šetření jsou v závěrečné části navržena opatření proti plýtvání potravinami. cze
dc.format 66 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject potravinový řetězec cze
dc.subject potravinová ztráta cze
dc.subject potravinový odpad cze
dc.subject spotřebitelé cze
dc.subject food chain eng
dc.subject food loss eng
dc.subject food waste eng
dc.subject consumers eng
dc.title Plýtvání potravinami v ČR s dopadem na spotřebitele cze
dc.title.alternative Food waste in the Czech Republic and its affect on consumers eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2019-05-30
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is focused on problem with food waste in the Czech Republic and its affect on consumers. The thesis describes important terms and current information from Czech and foreign sources. Furthermore, the thesis describes global, European and Czech measures against food waste. The research part analyzes the answers of respondents from the questionnaire survey and based on them measures against food waste are proposed. eng
dc.description.department Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a provoz podniku cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní cze
dc.identifier.signature D39091
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cze
dc.description.defence Cílem práce bylo analyzovat téma plýtvání potravinami jako globálního problému vyskytujícího se v ČR. Práce rovněž zahrnovala analýzu dopadu plýtvání potravinami na spotřebitele a zároveň jejich přístup k tématu udržitelné spotřeby potravin. Student zodpověděl následující otázky: V závěru práce uvádíte, že je v České republice problém s malým počtem potravinových bank a jako opatření proti plýtvání navrhujete rozšíření sítě potravinových bank i do menších měst. Nicméně v textu (na str. 46) uvádíte, že nejčastěji vyhazovanými potravinami jsou potraviny, které podléhají rychlé zkáze (ovoce, zelenina, pečivo, mléčné výrobky). Protože potravinové banky se zaměřují na základní trvanlivé potraviny a drogerii, jaká opatření byste doporučil pro využití nejčastěji vyhazovaných potravin ze str. 46?. Jaká je definice udržitelné spotřeby potravin? Objasněte pojmy široká veřejnost, respondenti a návratnost dotazníku v případě Vašeho dotazníkového šetření. Jaké jsou výdaje průměrné domácnosti, které by odpovídaly plýtvání? Srovnával jste Vaše výsledky se zahraničím? Z kterého státu bychom si mohli vzít příklad? Cíl práce byl splněn. cze
dc.identifier.stag 36446
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet