Vývoj potravinové alergie v prenatálním období

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Slováková, Marcela
dc.contributor.author Kolářová, Alena
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:55Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:55Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-07-03
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71745
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá otázkami možného vzniku potravinové alergie již během prenatálního vývoje jedince. V úvodní části je charakterizována potravinová alergie, alergeny a základní mechanismy imunopatologických reakcí. V práci je uveden přehled vývoje imunitního systému v prenatálním období a časně po něm a střevního lymfatického systému k představě o průchodu potravinového alergenu. Stěžejní kapitoly jsou věnovány senzibilizaci potravinovým alergenem u plodu a možnými přenosy alergenu z matky na plod. Závěr práce předkládá informace o současné diagnostice potravinové alergie. cze
dc.format 52 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject potravinová alergie cze
dc.subject alergeny cze
dc.subject imunopatologická reakce cze
dc.subject prenatální období cze
dc.subject ontogeneze cze
dc.subject senzibilizace cze
dc.subject food allergy eng
dc.subject allergens eng
dc.subject immunopathological reaction eng
dc.subject prenatal period eng
dc.subject ontogenesis eng
dc.subject sensitization eng
dc.title Vývoj potravinové alergie v prenatálním období cze
dc.title.alternative The development of food allergy in the prenatal period eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-22
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the possibilities of onset of food allergy during the prenatal development of an individual. The introductory part characterizes food allergies, allergens and basic mechanisms of immunopathological reactions. The thesis describes the development of the immune system in the prenatal period and early after and the intestinal lymfatic system with a focus on the passage of the food allergen. The main chapters are devoted to fetal sensitization to food allergens and the possibilities of transmission of allergens from mother to foetus. In conclusion of this thesis the information about current diagnostics of food allergy is presented. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Zdravotní laborant cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38407
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence Průběh obhajoby bakalářské práce: 1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k bakalářské práci. cze
dc.identifier.stag 35655
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet