dc.contributor.advisor |
Česla, Petr |
|
dc.contributor.author |
Petruchová, Jana |
|
dc.date.accessioned |
2018-08-30T07:43:51Z |
|
dc.date.available |
2018-08-30T07:43:51Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
|
dc.date.submitted |
2018-06-28 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/71735 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá stanovením syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie. Teoretická část se věnuje dělení, charakteristice a užití syntetických potravinářských barviv. Dále pak principu a instrumentaci vysokoúčinné kapalinové chromatografie se zaměřením na hydrofilní interakce včetně možností stanovení barviv v různých potravinách či tělních tekutinách. Experimentální část je zaměřena na možnost separace těchto barviv pomocí hydrofilní interakční kapalinové chromatografie. |
cze |
dc.format |
49 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
analýza |
cze |
dc.subject |
barviva |
cze |
dc.subject |
hydrofilní interakční kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
syntetická potravinářská barviva |
cze |
dc.subject |
analysis |
eng |
dc.subject |
dyes |
eng |
dc.subject |
hydrophilic interaction liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.subject |
synthetic food dyes |
eng |
dc.title |
Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of synthetic food dyes using liquid chromatography |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2018-08-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with determination of synthetic food dyes by liquid chromatography. Theoretical part is devoted to classification of food dyes, their characteristics and using of synthetic food dyes. Then principle and instrumentation of liquid chromatography with specialization on hydrophilic interactions including options of determination of dyes in variable foodstuffs or body fluids. Experimental part is focused to option of separation of these dyes by using hydrophilic interaction liquid chromatography. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Klinická biologie a chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D38399 |
|
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce.
2. Diskuse k posudku vedoucího bakalářské práce.
3. Student/ka zodpověděla všechny otázky a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
35196 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |