Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česla, Petr
dc.contributor.author Petruchová, Jana
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:51Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:51Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-28
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71735
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá stanovením syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie. Teoretická část se věnuje dělení, charakteristice a užití syntetických potravinářských barviv. Dále pak principu a instrumentaci vysokoúčinné kapalinové chromatografie se zaměřením na hydrofilní interakce včetně možností stanovení barviv v různých potravinách či tělních tekutinách. Experimentální část je zaměřena na možnost separace těchto barviv pomocí hydrofilní interakční kapalinové chromatografie. cze
dc.format 49 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject analýza cze
dc.subject barviva cze
dc.subject hydrofilní interakční kapalinová chromatografie cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject syntetická potravinářská barviva cze
dc.subject analysis eng
dc.subject dyes eng
dc.subject hydrophilic interaction liquid chromatography eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.subject synthetic food dyes eng
dc.title Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie cze
dc.title.alternative Analysis of synthetic food dyes using liquid chromatography eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-22
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with determination of synthetic food dyes by liquid chromatography. Theoretical part is devoted to classification of food dyes, their characteristics and using of synthetic food dyes. Then principle and instrumentation of liquid chromatography with specialization on hydrophilic interactions including options of determination of dyes in variable foodstuffs or body fluids. Experimental part is focused to option of separation of these dyes by using hydrophilic interaction liquid chromatography. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Klinická biologie a chemie cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38399
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuse k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Student/ka zodpověděla všechny otázky a připomínky k BP. cze
dc.identifier.stag 35196
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet