Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v pseudoobilovinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Vraná, Denisa
dc.date.accessioned 2018-08-30T07:43:06Z
dc.date.available 2018-08-30T07:43:06Z
dc.date.issued 2018
dc.date.submitted 2018-06-29
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/71667
dc.description.abstract Tato bakalářská práce, napsaná formou literární rešerše, se věnuje analýze biologicky aktivních látek obsažených v pseudoobilovinách. V teoretické části se zabývá charakteristikou a chemickým složením pohanky a amarantu. Dále pak charakteristikou antioxidantů, zejména fenolických sloučenin, které vykazují antioxidační aktivitu. V druhé polovině práce jsou popsány analytické metody, jako je extrakce, vysokoúčinná kapalinová chromatografie a spektrofotometrické metody vhodné pro měření látek vykazující antioxidační aktivitu. cze
dc.format 49 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject amarant cze
dc.subject pohanka cze
dc.subject fenolické sloučeniny cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject vysokoúčinná kapalinová chromatografie cze
dc.subject spektrofotometrické metody cze
dc.subject amaranth eng
dc.subject buckwheat eng
dc.subject phenolic compounds eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject high performance liquid chromatography eng
dc.subject spectrophotometric methods eng
dc.title Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v pseudoobilovinách cze
dc.title.alternative Modern analytical techniques in analysis of biological active compounds in pseudocereals eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2018-08-20
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is written in a form of a literary research. It contains the analysis of biologically active compounds contained in pseudocereals. The theoretical part deals with the characteristics and chemical compositions of buckwheat and amaranth. In addition, it provides characteristics of antioxidants, mainly phenolic compounds, which show antioxidant activity. The second part of the thesis describes analytical methods, such as extraction, high performance liquid chromatography and spectrophotometric methods which are frequently used for measuring compounds with antioxidant properties. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technická chemie cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D38759
dc.thesis.degree-program Chemie a technická chemie cze
dc.description.defence Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. Otázky komise: Co se řadí mezi pseudoobiloviny, změny obsahů fenolických látek během zpracování pseudoobilovin cze
dc.identifier.stag 35691
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet