Izotachoforetické stanovení siřičitanu ve víně

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bartoš, Martin
dc.contributor.author Černohorský, Jan
dc.date.accessioned 2017-06-22T06:10:03Z
dc.date.available 2017-06-22T06:10:03Z
dc.date.issued 2017
dc.date.submitted 2017-05-10
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/68454
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá izotachoforetickým stanovením oxidu siřičitého ve víně. Práce se zaměřuje na stručnou charakteristiku jednotlivých skupin látek, které se vyskytují ve víně (anorganické a organické látky) a na možnosti jejich stanovení. Další kapitoly pojednávají o technologickém postupu výroby vína a o falšování vína. Samostatná kapitola pak popisuje oxid siřičitý a jeho stanovení. V závěru teoretické části je popsáno použití siřičitanů v potravinářském průmyslu a technologie výroby ciderů. V experimentální části je popsáno stanovení volných, vázaných a celkových siřičitanů ve vzorcích bílého vína pomocí metody standardního přídavku a kalibrační přímky, stanovení volných siřičitanů ve vzorcích ciderů a stanovení formaldehydu ve vzorku Kutvirtova kloktadla. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject víno cze
dc.subject oxid siřičitý cze
dc.subject složení vína cze
dc.subject technologický postup výroby cze
dc.subject cidery cze
dc.subject wine eng
dc.subject sulfur dioxide eng
dc.subject contain wine eng
dc.subject technological proces of production eng
dc.subject ciders eng
dc.title Izotachoforetické stanovení siřičitanu ve víně cze
dc.title.alternative Isotachophoretic determination of sulphite in wine eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Mikysek, Tomáš
dc.date.accepted 2017-06-06
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with the izotachoforetic determination of sulphur dioxide in the wine. It focuses on the brief characteristics of groups of substances which are present in wine (inorganic and organic substances) and on the possibilities of their determination. Next chapters deal with the technological process of wine production and wine adulteration. One of the charter describes the sulfur dioxide and its determination. At the end of the theoretical part the use of sulfites in food industry and technology of the ciders production is described. In the experimental part of this diploma thesis the determination of free, bound and total sulphites in samples of white wine using the standard encore and calibration line, determination of the free sulphites in the ciders samples and determination of formaldehyde in the sample of Kutvirt gargles are described. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D37238
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. cze
dc.identifier.stag 33346
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet