dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
cze |
dc.contributor.author |
Hofmeister, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:27:26Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:27:26Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61109 |
|
dc.description.abstract |
Obecná část bakalářské práce je zaměřena na trendy v produkci obilovin, stavbu a chemické složení obilného zrna. Dále je pozornost věnována jednotlivým skupinám látek s antioxidační aktivitou, které se v obilovinách vyskytují, jejich izolaci a stanovení pomocí spektrofotometrických a separačních technik. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační kapacity extraktů volných a vázaných fenolických látek z pšeničné a žitné mouky a jejich porovnání. |
cze |
dc.format |
55 s. |
cze |
dc.format.extent |
1541923 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Rye |
cze |
dc.subject |
wheat |
cze |
dc.subject |
antioxidants |
cze |
dc.subject |
phenolic compounds |
cze |
dc.subject |
extraction |
cze |
dc.subject |
antioxidant capacity |
cze |
dc.subject |
žito |
cze |
dc.subject |
pšenice |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
fenolické látky |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
antioxidační kapacita |
cze |
dc.title |
Analýza volných a vázaných fenolických látek obsažených v obilovinách |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of Free and Bonded Phenolic Compounds in Cereals |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The general part of this thesis is focused on trends in production of cereals, on grain structure and its chemical composition. Further, individual classes of compounds with antioxidant activity, which are presented in cereals, are described together with their isolation and determination using spectrophotometric and separation techniques. In the experimental part, the antioxidant capacity of extracts of free and bonded phenolic compounds prepared from wheat and rye flour was determined and results were compared. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33215 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student úspěaně obhájil bakalářskou práci a zodpověděl dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
27788 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-22 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |