Analýza polyfenolických látek v super potravinách II

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka cze
dc.contributor.author Machačová, Andrea
dc.date.accessioned 2015-08-10T07:51:32Z
dc.date.available 2015-08-10T07:51:32Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/60645
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na analýzu vybraných polyfenolických látek ve čtyřech superpotravinách. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny, jedná se konkrétně o propolis, brusinky, chia semínka a rakytník. Tato část je také věnována charakteristice polyfenolických látek, základům technik ultrazvukové extrakce a kapalinové chromatografie a dále jsou zpracovány vybrané konkrétní aplikace zabývající se analýzou superpotravin zkoumaných v této práci. V praktické části byla provedena optimalizace přípravy vzorků před analýzou polyfenolických látek a jejich stanovení pomocí HPLC se dvěma typy detekce coulometrickou a spektrofotometrickou. V analyzovaných vzorcích byl také stanoven celkový obsah fenolických látek pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. cze
dc.format 68 s. cze
dc.format.extent 5667627 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject superfoods cze
dc.subject polyphenolic compounds cze
dc.subject propolis cze
dc.subject cranberries cze
dc.subject chia seeds cze
dc.subject sea buckthorn cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject electrochemical detection cze
dc.subject DAD detection cze
dc.subject superpotraviny cze
dc.subject polyfenolické látky cze
dc.subject propolis cze
dc.subject brusinky cze
dc.subject chia seminka cze
dc.subject rakytník řešetlákovitý cze
dc.title Analýza polyfenolických látek v super potravinách II cze
dc.title.alternative Analysis of polyphenolic compounds in superfoods II eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Červenka, Libor cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in four samples of superfoods. The theoretical part characterizes analyzed superfoods propolis, cranberries, chia seeds and sea buckthorn. This part also deals with a characteristic of polyphenolic compounds, fundamentals of ultrasonic extraction and liquid chromatography and specifically selected applications analysis of superfoods are described as well. In practical part, sample preparation was optimized prior to analysis of polyphenols, and their determination by means of HPLC with two types of detection - the coulometric and spectrophotometric. In the analyzed samples total content of phenolic compounds using the Folin-Ciocalteu reagent was also determined. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33459 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student(ka), přistoupil(a) k obhajobě diplomové práce, zodpověděl(a) dotazy oponenta a obhájil(a) diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 27661 cze
dc.date.embargo 2015-05-14 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet