Produkce primárních a sekundárních metabolitů vybraných plísní

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Pálková, Denisa
dc.date.accessioned 2015-08-10T07:51:21Z
dc.date.available 2015-08-10T07:51:21Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/60634
dc.description.abstract Diplomová práce má dvě části. První část diplomové práce se zabývá izolací hydrofobinů z vybraných plísní. Izolace probíhala pomocí elektroforézy a následně pomocí hmotnostní spektrometrie. Ke štěpení hydrofobinu z gelu byly využity tři různé enzymy. Druhá část diplomové práce se zabývala sekundárními metabolity plísní rodu Fusarium, tzv. mykotoxiny. Izolace plísní byla provedena ze vzorků sladovnického ječmene a přítomnost TRI - 5 genu byla zjišťována pomocí PCR. cze
dc.format 83 s. cze
dc.format.extent 2858470 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Fusarium cze
dc.subject hydrophobins cze
dc.subject mycotoxins cze
dc.subject PCR cze
dc.subject electroforesis cze
dc.subject gushing cze
dc.subject hydrofobin cze
dc.subject přepěňování piva cze
dc.subject elektroforéza cze
dc.subject mykotoxin cze
dc.title Produkce primárních a sekundárních metabolitů vybraných plísní cze
dc.title.alternative The production of primary and secondary metabolites of selected fungi eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Moťková, Petra cze
dc.date.accepted 2015 cze
dc.description.abstract-translated This thesis has two parts. The first part deals with the isolation of hydrophobin selected fungi. Isolation was carried out by electrophoresis followed by mass spectrometry. Cleavage hydrophobin from the gel were used three different enzymes. The second part dealt with the secondary metabolites of fungi Fusarium called mycotoxins. Isolation of fungi was performed from malting barley samples and presence of the TRI - 5 gene was determined by PCR method. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D33455 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přistoupila k obhajobě diplomové práce, zodpověděla dotazy oponenta a úspěaně obhájila diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 27100 cze
dc.date.embargo 2035-05-07 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet