dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
cze |
dc.contributor.author |
Pálková, Denisa
|
|
dc.date.accessioned |
2015-08-10T07:51:21Z |
|
dc.date.available |
2015-08-10T07:51:21Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/60634 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce má dvě části. První část diplomové práce se zabývá izolací hydrofobinů z vybraných plísní. Izolace probíhala pomocí elektroforézy a následně pomocí hmotnostní spektrometrie. Ke štěpení hydrofobinu z gelu byly využity tři různé enzymy. Druhá část diplomové práce se zabývala sekundárními metabolity plísní rodu Fusarium, tzv. mykotoxiny. Izolace plísní byla provedena ze vzorků sladovnického ječmene a přítomnost TRI - 5 genu byla zjišťována pomocí PCR. |
cze |
dc.format |
83 s. |
cze |
dc.format.extent |
2858470 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Fusarium |
cze |
dc.subject |
hydrophobins |
cze |
dc.subject |
mycotoxins |
cze |
dc.subject |
PCR |
cze |
dc.subject |
electroforesis |
cze |
dc.subject |
gushing |
cze |
dc.subject |
hydrofobin |
cze |
dc.subject |
přepěňování piva |
cze |
dc.subject |
elektroforéza |
cze |
dc.subject |
mykotoxin |
cze |
dc.title |
Produkce primárních a sekundárních metabolitů vybraných plísní |
cze |
dc.title.alternative |
The production of primary and secondary metabolites of selected fungi |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Moťková, Petra |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis has two parts. The first part deals with the isolation of hydrophobin selected fungi. Isolation was carried out by electrophoresis followed by mass spectrometry. Cleavage hydrophobin from the gel were used three different enzymes. The second part dealt with the secondary metabolites of fungi Fusarium called mycotoxins. Isolation of fungi was performed from malting barley samples and presence of the TRI - 5 gene was determined by PCR method. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D33455 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přistoupila k obhajobě diplomové práce, zodpověděla dotazy oponenta a úspěaně obhájila diplomovou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
27100 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-05-07 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |