Chemické složení mléka

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Švecová, Blanka cze
dc.contributor.author Černohorský, Jan
dc.date.accessioned 2014-09-22T12:29:12Z
dc.date.available 2014-09-22T12:29:12Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/58138
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá chemickým složením kravského mléka. Práce je zaměřena na stručnou charakteristiku jednotlivých skupin látek, které se vyskytují v mléce (bílkoviny, lipidy, sacharidy, minerální látky, vitamíny, enzymy), a na možnosti jejich analýzy. Dále je v práci srovnáno mléka kravského s jinými druhy mléka. Poslední kapitola pojednává o laktózové intoleranci a alergii na bílkovinu kravského mléka. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent 775885 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject mléko cze
dc.subject syrovátkové bílkoviny cze
dc.subject kasein cze
dc.subject laktóza cze
dc.subject laktózová intolerance cze
dc.subject milk eng
dc.subject whey proteins eng
dc.subject casein eng
dc.subject lactose eng
dc.subject lactose intolerance eng
dc.title Chemické složení mléka cze
dc.title.alternative Chemical composition of milk eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the chemical composition of cows? milk. It is focused on the brief characterization of groups of the substances, which are present in milk (proteins, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, enzymes) and the possibilities of their analysis. The study also compared the cows? milk with other types of milk. The last chapter deals with lactose intolerance and allergy to cows? milk protein. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31149 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student zodpověděl dotazy komise a obhájil bakalářskou práci. cze
dc.identifier.stag 24038 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet