Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Málek, Jiří cze
dc.contributor.author Soukup, Miloslav
dc.date.accessioned 2014-09-22T12:26:02Z
dc.date.available 2014-09-22T12:26:02Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/57601
dc.description.abstract Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů, cukrů, tuků a bílkovin. cze
dc.format 56 s. cze
dc.format.extent 851824 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject skenovací kalorimetrie cze
dc.subject škrob cze
dc.subject cukry cze
dc.subject tuky cze
dc.subject bílkoviny cze
dc.subject scanning calorimetry eng
dc.subject starch eng
dc.subject sugars eng
dc.subject fats eng
dc.subject proteins eng
dc.title Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství cze
dc.title.alternative Utilization of differential scanning calorimetry in food processing eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated The aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second major section examines its applicability to the study of the four major food components - starch, sugars, fats and proteins. eng
dc.description.department Katedra fyzikální chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technická chemie cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31342 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technická chemie cze
dc.description.defence Posluchač seznámil komisi se svojí bakalářskou prací. \par{ Dále reagoval na připomínky a zodpověděl otázky členů komise:\par} \par{ Jak by jste měřil Tg u škrobu?\par} \par{ Diskutujte vysokorychlostní ohřev u cukrů.\par} \par{ Diskutujte pojem karamelizace cukru, k jakým dějům při ní dochází?\par} cze
dc.identifier.stag 23798 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet