dc.contributor.advisor |
Málek, Jiří |
cze |
dc.contributor.author |
Soukup, Miloslav |
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:26:02Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:26:02Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/57601 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití
v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací
kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá
hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů,
cukrů, tuků a bílkovin. |
cze |
dc.format |
56 s. |
cze |
dc.format.extent |
851824 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
skenovací kalorimetrie |
cze |
dc.subject |
škrob |
cze |
dc.subject |
cukry |
cze |
dc.subject |
tuky |
cze |
dc.subject |
bílkoviny |
cze |
dc.subject |
scanning calorimetry |
eng |
dc.subject |
starch |
eng |
dc.subject |
sugars |
eng |
dc.subject |
fats |
eng |
dc.subject |
proteins |
eng |
dc.title |
Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství |
cze |
dc.title.alternative |
Utilization of differential scanning calorimetry in food processing |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique
and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning
calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second
major section examines its applicability to the study of the four major food components -
starch, sugars, fats and proteins. |
eng |
dc.description.department |
Katedra fyzikální chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31342 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technická chemie |
cze |
dc.description.defence |
Posluchač seznámil komisi se svojí bakalářskou prací.
\par{
Dále reagoval na připomínky a zodpověděl otázky členů komise:\par}
\par{
Jak by jste měřil Tg u škrobu?\par}
\par{
Diskutujte vysokorychlostní ohřev u cukrů.\par}
\par{
Diskutujte pojem karamelizace cukru, k jakým dějům při ní dochází?\par} |
cze |
dc.identifier.stag |
23798 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |