Analýza silic v bylinných čajích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin cze
dc.contributor.author Podmolíková, Kateřina
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:13:32Z
dc.date.available 2014-06-19T10:13:32Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/55671
dc.format 85 s. cze
dc.format.extent 2656196 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024 cze
dc.subject Silice cze
dc.subject bylinné čaje cze
dc.subject DLLME cze
dc.subject DLLME-SFO cze
dc.subject essential oils eng
dc.subject herbal tea eng
dc.title Analýza silic v bylinných čajích s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce cze
dc.title.alternative Analysis of essential oils in herbal teas by means of dispersive liquid-liquid microextraction method eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Staněk, Václav cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the optimization and the application of two extraction methods for isolation of essential oils in herbal teas. These methods are Dispersive Liquid-Liquid Microextraction (DLLME) and Dispersive Liquid-Liquid Microextraction Based on the Solidification of Floating Organic Drop (DLLME-SFO).The theoretical part is focused on the essentials oils, their properties and utilization. The next parts are focused on teas, their species and technological processing. Finally, chapters about extraction methods, analysis by gas chromatography and design of experiment are included. In the experimental part, the optimizations of DLLME and DLLME-SFO methods based on central composite design and the evaluation by response surface modeling were performed. The optimized procedures were applied for the extraction of essential oils from herbal tea samples. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31632 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 24149 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet