dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Kučerová, Petra |
|
dc.date.accessioned |
2013-09-03T19:43:21Z |
|
dc.date.available |
2013-09-03T19:43:21Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/53331 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá jedlými oleji a jejich oxidační a tepelnou stabilitou. Zkoumá jaký vliv má na rostlinné oleje jejich vystavení zvýšené teplotě a jakou roli hraje v oxidaci olejů doba expozice. K posouzení těchto parametrů bylo použito stanovení peroxidového čísla,p-anisidinového čísla a obsahu konjugovaných dienů a trienů. |
cze |
dc.format |
48 s. |
cze |
dc.format.extent |
672437 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
oxidační stabilita |
cze |
dc.subject |
skladovací podmínky |
cze |
dc.subject |
rostlinné oleje |
cze |
dc.subject |
peroxidové číslo |
cze |
dc.subject |
p-anisidinové číslo |
cze |
dc.subject |
konjugované dieny a trieny |
cze |
dc.subject |
oxidation stability |
eng |
dc.subject |
storage conditions |
eng |
dc.subject |
vegetable oils |
eng |
dc.subject |
peroxide value |
eng |
dc.subject |
p-anisidine value |
eng |
dc.subject |
conjugated diene and triene |
eng |
dc.title |
Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů |
cze |
dc.title.alternative |
Oxidative and temperature stability of edible oils |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2013 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work deals with edible oils, their oxidation and thermal stability. It examines how the exposure to elevated temperature affects vegetable oils and it explores the role of exposure duration to high temperature in oils oxidation. The determination of peroxide value, p-anisidine value and content of conjugated diene and triene was used to assess the given criteria. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D29407 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
20463 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |