Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Kučerová, Petra
dc.date.accessioned 2013-09-03T19:43:21Z
dc.date.available 2013-09-03T19:43:21Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/53331
dc.description.abstract Práce se zabývá jedlými oleji a jejich oxidační a tepelnou stabilitou. Zkoumá jaký vliv má na rostlinné oleje jejich vystavení zvýšené teplotě a jakou roli hraje v oxidaci olejů doba expozice. K posouzení těchto parametrů bylo použito stanovení peroxidového čísla,p-anisidinového čísla a obsahu konjugovaných dienů a trienů. cze
dc.format 48 s. cze
dc.format.extent 672437 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject oxidační stabilita cze
dc.subject skladovací podmínky cze
dc.subject rostlinné oleje cze
dc.subject peroxidové číslo cze
dc.subject p-anisidinové číslo cze
dc.subject konjugované dieny a trieny cze
dc.subject oxidation stability eng
dc.subject storage conditions eng
dc.subject vegetable oils eng
dc.subject peroxide value eng
dc.subject p-anisidine value eng
dc.subject conjugated diene and triene eng
dc.title Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů cze
dc.title.alternative Oxidative and temperature stability of edible oils eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2013 cze
dc.description.abstract-translated This work deals with edible oils, their oxidation and thermal stability. It examines how the exposure to elevated temperature affects vegetable oils and it explores the role of exposure duration to high temperature in oils oxidation. The determination of peroxide value, p-anisidine value and content of conjugated diene and triene was used to assess the given criteria. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D29407 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 20463 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet