Zavedení nových metod pro detekci biofilmu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Moťková, Petra cze
dc.contributor.author Vodová, Svatava
dc.date.accessioned 2013-07-20T01:56:21Z
dc.date.available 2013-07-20T01:56:21Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/52464
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá optimalizací dalších kroků metody EMA/PMA pro rozlišení životaschopných a mrtvých buněk pro rod Arcobacter. Dále byla zavedena a dále optimalizována metoda FISH pro detekci rodu Arcobacter a Campylobacter. Následně byly obě metody využity pro detekci biofilmu na nerezových kuponech. Na základě získaných výsledků lze říci, že obě metody EMA/PMA-PCR i FISH, jsou pro detekci biofilmů vhodné. cze
dc.format 92 s. cze
dc.format.extent 1753555 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 10.5.2023 cze
dc.subject Arcobacter cze
dc.subject biofilm cze
dc.subject Campylobacter cze
dc.subject EMA/PMA-PCR cze
dc.subject FISH cze
dc.subject Arcobacter cze
dc.subject biofilms eng
dc.subject Campylobacter eng
dc.title Zavedení nových metod pro detekci biofilmu cze
dc.title.alternative Implementation of new methods for the biofilm detection eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Brožková, Iveta cze
dc.date.accepted 2013 cze
dc.description.abstract-translated This work is focused on subsequent optimization of the EMA/PMA-PCR to distinguish between viable and dead cells for the genus Arcobacter. Also the FISH method is introduced and optimized to detection the genus Arcobacter and Campylobacter. After that both methods were used for the detection of biofilm on stainless coupons. Based on the obtained results we can say that the both methods EMA/PMA-PCR and FISH are suitable for the detection of biofilms. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D28675 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 20806 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet