dc.contributor.advisor |
Čapek, Jan |
cze |
dc.contributor.author |
Bendová, Ilona
|
|
dc.date.accessioned |
2011-09-07T05:41:18Z |
|
dc.date.available |
2011-09-07T05:41:18Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/41043 |
|
dc.description.abstract |
Diese Arbeit beschäftigt sich mit dem Vergleich des Nürnberger Lebkuchens und des Pardubitzer Lebkuchens. Beschreibt Entwicklung und auch heutige Stellung beider Lebkuchen. Orientiert sich auf die Wirklichkeit, ob es um eine Tradition oder um ein Marketingprodukt handelt. |
ger |
dc.format |
62 s. |
cze |
dc.format.extent |
3776332 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
ger |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
Pardubický perník |
cze |
dc.subject |
Norimberský perník |
cze |
dc.subject |
tradice |
cze |
dc.subject |
marketingový produkt |
cze |
dc.subject |
historie |
cze |
dc.subject |
the gingerbread of Pardubice |
eng |
dc.subject |
the gingerbread of Nürnberg |
eng |
dc.subject |
tradition |
eng |
dc.subject |
history |
eng |
dc.subject |
Pardubitzer Lebkuchen |
ger |
dc.subject |
Nürnberger Lebkuchen |
ger |
dc.subject |
Tradition |
ger |
dc.subject |
Marketingprodukt |
ger |
dc.subject |
Geschichte |
ger |
dc.title |
Pardubitzer und Nürnberger Lebkuchen - geht es um eine Tradition oder um ein Marketingprodukt? |
ger |
dc.title.alternative |
Pardubický a Norimberský perník - jedná se o tradici nebo významný marketingový produkt? |
cze |
dc.title.alternative |
Pardubice and Nürnberg gingerbread - is it a tradition or a marketing product ? |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Matušková, Lenka |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This paper deals with evaluation of Nuremberg and Pardubice gingerbreads. The development and their today's position on the market are described. The purpose of the research was to find out how the gingerbread is perceived in its home town by the general public - whether it is a tradition or a marketing product and why. |
eng |
dc.description.abstract-translated |
Tato práce se zabývá zhodnocením Norimberského a Pardubického perníku, popisuje jejich vývoj i dnešní postavení na trhu. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak je příslušný perník v jeho domovském městě chápán. Zaměřuje se především na to, zda je mezi širokou veřejností vnímán spíše jako tradice nebo jako marketingový produkt a proč. |
cze |
dc.description.department |
Katedra cizích jazyků |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Německý jazyk pro hospodářskou praxi |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická |
cze |
dc.identifier.signature |
D24863 |
|
dc.thesis.degree-program |
Filologie |
cze |
dc.identifier.stag |
11217 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |