Viry v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Pejchalová, Marcela cze
dc.contributor.author Pařízek, Adam
dc.date.accessioned 2011-09-07T05:40:28Z
dc.date.available 2011-09-07T05:40:28Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/40966
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na rozmnožování a taxonomii virů. Věnuje se virům patogenním pro člověka, které způsobují gastroenteritidy, jsou to především rotaviry, adenoviry, caliciviry a astroviry. Dále se pak zabývá viry přenášející se fekálně-orální cestou, mezi ně patří virus Hepatitidy A a Hepatitidy E. Po nich následují viry způsobující jiné onemocnění především klíšťová encefalitida a enteroviry. V závěru je práce zaměřena na epidemie vyvolané viry šířících se v potravinách na území České republiky za posledních deset let. cze
dc.format 45 s. cze
dc.format.extent 11087636 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject vir cze
dc.subject potraviny cze
dc.subject gastroenteritida cze
dc.subject virus cze
dc.subject food eng
dc.subject gastroenteritis eng
dc.title Viry v potravinách cze
dc.title.alternative Foodborne viruses eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis focuses on the taxonomy and reproduction of viruses. It deals with viruses pathogenic to humans, causing gastroenteritis, are particularly retroviruses, adenoviruses, and caliciviry astroviry. Also it deals with viruses carrying the fecal-oral route, these include virus hepatitis A and hepatitis E. The virus that causes them, followed by other diseases mainly tick-borne encephalitis and enteroviruses. In conclusion, the work is focused on an epidemic caused by viruses propagating in foodstuffs in the Czech Republic over the last ten years. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D25019
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 12265 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet