dc.contributor.advisor |
Hlúbik, Pavol |
cze |
dc.contributor.author |
Říhová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2011-07-11T22:25:03Z |
|
dc.date.available |
2011-07-11T22:25:03Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/39653 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se výživy (nutrice). Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o výživě a jejich protektivních a rizikových faktorech. Definuje základní složky potravy, pojem malnutrice, metody hodnocení stavu výživy a zásady zdravé výživy. Empirická část diplomové práce vychází z výzkumného šetření, jehož záměrem bylo zmapovat stravovací zvyklosti, pohybovou aktivitu a stav výživy dospívajících chlapců a dívek. Vybraný soubor tvoří 76 respondentů (žáci 8. a 9. tříd). Závěr výzkumného šetření potvrdil vyšší prevalenci nadváhy u chlapců než u dívek. |
cze |
dc.format |
110 s. |
cze |
dc.format.extent |
2553112 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
malnutrice |
cze |
dc.subject |
metody hodnocení |
cze |
dc.subject |
zdravá výživa |
cze |
dc.subject |
stav výživy |
cze |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
malnutrition |
eng |
dc.subject |
evaluation methods |
eng |
dc.subject |
healthy eating |
eng |
dc.subject |
nutritional status |
eng |
dc.title |
Protektivní a rizikové faktory nutrice |
cze |
dc.title.alternative |
Protective and risk factors of nutrition |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Střítecká, Hana |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on issues related to nutrition. The theoretical part of the thesis deals with the overview of informations and knowledges about nutrition and its protective and risk factors. It defines the basic components of food, the concept of malnutrition, nutritional status assessment methods and principles of healthy eating. The empirical part of the thesis is based on research, whose aim was to explore eating habits, physical activity and nutritional status of adolescent boys and girls. Selected set consists of 76 respondents (students of the 8th and 9th grade). Conclusion of the reseach confirmed a higher prevalence of overweight among boys than girls. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D23857 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: výborně mínus Hodnocení oponenta: výborně mínus Doplňující otázky k obhajobě: 1. Velikost šetřeného souboru nebyla dostačující pro zobecnění závěrů, přesto: myslíte si, že Vámi zjištěné výsledky jsou spíše ojedinělé nebo zda nedostatky ve stravovacím režimu jsou u dnešní populace dospívajících běžné? Obhajoba diplomové práce s prezentací výborná. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |