Chromatografická analýza vína

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka
dc.contributor.author Brynda, Jaroslav
dc.date.accessioned 2011-06-01T13:27:51Z
dc.date.available 2011-06-01T13:27:51Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/38746
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá identifikací a kvantifikací vybraných těkavých látek ve vzorcích sudových vín. V teoretické části je uveden přehled chemického složení látek vyskytujících se ve víně, jejich charakteristika a možnosti analytického stanovení. Jsou zde i popsány základy plynové chromatografie a mikroextrakční techniky. Experimentální část zahrnuje chromatografickou analýzu těkavých látek; zejména alkoholů, organických kyselin a jejich funkčních derivátů - esterů. Chromatografická analýza byla provedena na 11 vzorcích sudových vín; z toho bylo 7 vín červených, 3 vína bílá a 1 růžové. cze
dc.format 62 s. cze
dc.format.extent 5267877 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 cze
dc.subject plynová chromatografie cze
dc.subject mikroextrakce na tuhou fázi cze
dc.subject těkavé látky cze
dc.subject víno cze
dc.subject gas chromatography eng
dc.subject solid phase microextraction eng
dc.subject volatile compounds eng
dc.subject wine eng
dc.title Chromatografická analýza vína cze
dc.title.alternative Chromatographic analysis of wine eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Komárek, Karel
dc.date.accepted 2011
dc.description.abstract-translated This dissertation deals with the identification and quantification of selected volatile compounds in wine barrel samples. The theoretical section provides an overview of the chemical composition of substances present in wine, their characteristics and the possibility of analytical determination. There are also described the basics of gas chromatography and micro extract techniques. The experimental part includes chromatographic analysis of volatile compounds, especially alcohols, organic acids and their functional derivatives - esters. Chromatographic analysis of the determination was made on 11 samples from barrels of wine, of which there were 7 red wines, 3 white wines and 1 rose. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23820
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy zkubšení komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet