Přežívání arkobakterů v některých nápojích

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila
dc.contributor.author Šilha, David
dc.date.accessioned 2011-06-01T13:08:44Z
dc.date.available 2011-06-01T13:08:44Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/38694
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce obsahuje kapitoly, které se zabývají charakteristikami rodu Arcobacter spp., jejich výskytem, a s tím spojenými alimentárními dopady. V dalších kapitolách je věnován prostor pro antimikrobiální látky a vlivy působící na mikroorganismy, antioxidační sloučeniny, charakteristiku a technologii výroby piva a pro antimikrobiální vlivy piva a vína. Experimentální část diplomové práce je zaměřena na přežívání Arcobacter spp. v některých nápojích. Byly stanoveny minimální inhibiční koncentrace ethanolu pro některé druhy arkobakterů. Dále bylo zjišťováno přežívání vybraných arkobakterů v testovaných vzorcích několika druhů piv a v modelu žaludečního obsahu. Výsledky jsou porovnány se stanoveným obsahem typických antioxidačních sloučenin metodou kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí a s hodnotami antioxidační aktivity stanovené různými metodami. cze
dc.format 129 s. cze
dc.format.extent 13713984 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 cze
dc.subject Arcobacter spp cze
dc.subject antimikrobiální látky cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject antioxidační aktivita cze
dc.subject HPLC fenolických sloučenin cze
dc.subject inaktivace cze
dc.subject vliv ethanolu cze
dc.subject model žaludku cze
dc.subject pivo cze
dc.subject Arcobacter spp eng
dc.subject antimicrobial compounds eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject antioxidant activity eng
dc.subject HPLC of fenolic compounds eng
dc.subject inactivation eng
dc.subject effect of ethanol eng
dc.subject model stomach eng
dc.subject beer eng
dc.title Přežívání arkobakterů v některých nápojích cze
dc.title.alternative Survival of arcobacters in some drinks eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Moťková, Petra
dc.date.accepted 2011
dc.description.abstract-translated The theoretical part of thesis includes chapters that deal with the characteristics of the genus Arcobacter spp. and the occurrence of foodborne-related impacts. The other chapters are devoted to space for antimicrobial agents and influences on microorganisms, antioxidant compounds, characteristics and technology of beer production and antimicrobial effects of beer and wine. The experimental part of the thesis is focused on survival Arcobacter spp. in some beverages. Minimum inhibitory concentration of ethanol were determined for some arcobacters. Furthermore, survival was examined in selected arcobacters in tested samples of several types of beer and a model of gastric contents. The results are compared with the typical containing antioxidant compounds by liquid chromatography with electrochemical detection and levels of antioxidant activity determined by various methods. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23825
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet