dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Cacková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2011-06-01T12:49:54Z |
|
dc.date.available |
2011-06-01T12:49:54Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/38644 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody pro vzorky taninu a pšeničného škrobu při teplotách 5, 15, 25 a 35°C statickou gravimetrickou metodou. Experimentální data byla popsána pomocí různých matematických modelů, jejichž parametry byly získány metodou nelineární nebo lineární regrese. S pomocí Clausius-Clapeyronovy rovnice byla získána závislost čistého izosterického tepla adsorpce na obsahu rovnovážné vlhkosti vzorků. |
cze |
dc.format |
93 s. |
cze |
dc.format.extent |
1526709 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 |
cze |
dc.subject |
aktivita vody |
cze |
dc.subject |
sorpční izotermy |
cze |
dc.subject |
čisté izosterické teplo sorpce |
cze |
dc.subject |
tanin |
cze |
dc.subject |
škrob |
cze |
dc.subject |
water activity |
eng |
dc.subject |
sorption isotherms |
eng |
dc.subject |
net isosteric heat of sorption |
eng |
dc.subject |
tannin |
eng |
dc.subject |
starch |
eng |
dc.title |
Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách |
cze |
dc.title.alternative |
Sorption behaviour of tannin at various temperatures |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Beňová, Blanka |
|
dc.date.accepted |
2011 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the determination of relative equilibrium moisture contents of tannin and wheat starch at different water activity levels in various temperatures (5, 15, 25, 35°C). The static gravimetric method was used in this study. Various mathematical equations have been applied to the experimental data and the parameters were obtained by non-linear and linear regression techniques. Net isosteric heat of adsorption was determined using Clausius-Clapeyron equation. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23821 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |