Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Cacková, Lucie
dc.date.accessioned 2011-06-01T12:49:54Z
dc.date.available 2011-06-01T12:49:54Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/38644
dc.description.abstract Práce se zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody pro vzorky taninu a pšeničného škrobu při teplotách 5, 15, 25 a 35°C statickou gravimetrickou metodou. Experimentální data byla popsána pomocí různých matematických modelů, jejichž parametry byly získány metodou nelineární nebo lineární regrese. S pomocí Clausius-Clapeyronovy rovnice byla získána závislost čistého izosterického tepla adsorpce na obsahu rovnovážné vlhkosti vzorků. cze
dc.format 93 s. cze
dc.format.extent 1526709 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 cze
dc.subject aktivita vody cze
dc.subject sorpční izotermy cze
dc.subject čisté izosterické teplo sorpce cze
dc.subject tanin cze
dc.subject škrob cze
dc.subject water activity eng
dc.subject sorption isotherms eng
dc.subject net isosteric heat of sorption eng
dc.subject tannin eng
dc.subject starch eng
dc.title Sorpční vlastnosti taninu při různých teplotách cze
dc.title.alternative Sorption behaviour of tannin at various temperatures eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Beňová, Blanka
dc.date.accepted 2011
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the determination of relative equilibrium moisture contents of tannin and wheat starch at different water activity levels in various temperatures (5, 15, 25, 35°C). The static gravimetric method was used in this study. Various mathematical equations have been applied to the experimental data and the parameters were obtained by non-linear and linear regression techniques. Net isosteric heat of adsorption was determined using Clausius-Clapeyron equation. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23821
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet