Ekologické zemědělství - co přináší pro konzumenty ?

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Hetverová, Monika
dc.date.accessioned 2010-10-01T15:09:08Z
dc.date.available 2010-10-01T15:09:08Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37316
dc.description.abstract Ekologické zemědělství představuje systém hospodaření vycházející z metod, které berou ohled na životní prostředí. Primárně se v oblasti rostlinné výroby používá k udržení úrodnosti a biologické aktivity půdy zelené hnojení, zapracovávání statkových hnojiv pocházejících z ekologické živočišné produkce. Při chovu hospodářských zvířat se klade důraz na jejich celkové pohodlí (pohyb, čerstvý vzduch, ochrana před sluncem a extrémním počasím, dostatek prostoru, podestýlka, krmivo bez syntetických látek). Biopotravina je produktem ekologického zemědělství, který byl vyroben kontrolovanými postupy ze surovin získaných na ekologicky obhospodařované půdě. Pro konzumenta to znamená větší přísun látek potřebných k životu. U zeleniny se jedná zejména o vitamín C, u masa o kyselinu linolovou. Obecně mezi tyto látky, které jsou obsaženy v biopotravinách ve vyšší míře, patří také bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, různé vitamíny, minerální látky a stopové prvky. cze
dc.format 41 s. cze
dc.format.extent 561285 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Ekologické zemědělství cze
dc.subject konvenční zemědělství cze
dc.subject biopotravina cze
dc.subject rizika potravin cze
dc.subject nutriční hodnoty cze
dc.subject Organic farming eng
dc.subject conventional agriculture eng
dc.subject organic food eng
dc.subject food risks eng
dc.subject nutrition eng
dc.title Ekologické zemědělství - co přináší pro konzumenty ? cze
dc.title.alternative Ecological agriculture - is it benefitial for consumers ? eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated Organic farming is a management system based on methods which respect the environment. Primarily in the area of crop production used to maintain soil fertility and soil biological activity of green manure, the embedding of manure from organic livestock production. In livestock with emphasis on their overall comfort (movement, fresh air, sun protection and extreme weather, plenty of space, bedding, food without synthetic substances). Organic Food is a product of organic farming, which was made by controlled processes from raw materials obtained on organic land. For the consumer, it means a greater supply of substances necessary for life. For example vitamin C in vegetables or linoleic acid in meat. Generally, proteins, unsaturated fatty acids, various vitamins, minerals and trace elements also occurred in organic food in significant levels. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23361
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet