Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Hetverová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T15:09:08Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T15:09:08Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37316 |
|
dc.description.abstract |
Ekologické zemědělství představuje systém hospodaření vycházející z metod, které berou ohled na životní prostředí. Primárně se v oblasti rostlinné výroby používá k udržení úrodnosti a biologické aktivity půdy zelené hnojení, zapracovávání statkových hnojiv pocházejících z ekologické živočišné produkce. Při chovu hospodářských zvířat se klade důraz na jejich celkové pohodlí (pohyb, čerstvý vzduch, ochrana před sluncem a extrémním počasím, dostatek prostoru, podestýlka, krmivo bez syntetických látek). Biopotravina je produktem ekologického zemědělství, který byl vyroben kontrolovanými postupy ze surovin získaných na ekologicky obhospodařované půdě. Pro konzumenta to znamená větší přísun látek potřebných k životu. U zeleniny se jedná zejména o vitamín C, u masa o kyselinu linolovou. Obecně mezi tyto látky, které jsou obsaženy v biopotravinách ve vyšší míře, patří také bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, různé vitamíny, minerální látky a stopové prvky. |
cze |
dc.format |
41 s. |
cze |
dc.format.extent |
561285 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Ekologické zemědělství |
cze |
dc.subject |
konvenční zemědělství |
cze |
dc.subject |
biopotravina |
cze |
dc.subject |
rizika potravin |
cze |
dc.subject |
nutriční hodnoty |
cze |
dc.subject |
Organic farming |
eng |
dc.subject |
conventional agriculture |
eng |
dc.subject |
organic food |
eng |
dc.subject |
food risks |
eng |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.title |
Ekologické zemědělství - co přináší pro konzumenty ? |
cze |
dc.title.alternative |
Ecological agriculture - is it benefitial for consumers ? |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
Organic farming is a management system based on methods which respect the environment. Primarily in the area of crop production used to maintain soil fertility and soil biological activity of green manure, the embedding of manure from organic livestock production. In livestock with emphasis on their overall comfort (movement, fresh air, sun protection and extreme weather, plenty of space, bedding, food without synthetic substances). Organic Food is a product of organic farming, which was made by controlled processes from raw materials obtained on organic land. For the consumer, it means a greater supply of substances necessary for life. For example vitamin C in vegetables or linoleic acid in meat. Generally, proteins, unsaturated fatty acids, various vitamins, minerals and trace elements also occurred in organic food in significant levels. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23361 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|