HDL a LDL cholesterol versus apoproteiny

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Žáková, Pavla cze
dc.contributor.author Houser, David
dc.date.accessioned 2010-09-01T10:45:30Z
dc.date.available 2010-09-01T10:45:30Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37216
dc.description.abstract Poslední dobou se stále více objevují poznatky o tom, že stanovování apoproteinů jako markerů rizika kardiovaskulárních chorob nebo metabolického syndromu je lepší a má větší využití než dříve používané markery jako celkový cholesterol, LDL a HDL cholesterol. Cílem mé bakalářské práce tedy bylo zhodnotit výhody a nevýhody dříve používaných markerů, jejich omezený význam v předpovědi rizika kardiovaskulárních onemocnění a výhody a nevýhody nově používaných markerů, tedy proč je někdy lepší stanovit koncentraci apoproteinů než koncentraci celkového cholesterolu, LDL a HDL cholesterolu. cze
dc.format 33 s. cze
dc.format.extent 360845 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject LDL cholesterol cze
dc.subject HDL cholesterol cze
dc.subject apoproteiny cze
dc.subject LDL cholesterol eng
dc.subject HDL cholesterol eng
dc.subject apoproteins eng
dc.title HDL a LDL cholesterol versus apoproteiny cze
dc.title.alternative HDL and LDL cholesterol versus apoproteins eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010 cze
dc.description.abstract-translated Recently more and more evidence emerging that the determination of apoproteins as markers of risk of cardiovascular disease or metabolic syndrome it is better and has greater use than previously used markers such as total cholesterol, LDL and HDL cholesterol. Therefore, the goal of this work was to evaluate advantages and disadvantages of the previously used markers, their limited importance in predicting the risk of cardiovascular disease, and the advantages and disadvantages of new markers used, that is why it is sometimes better to determine the concentration of apoproteins than the concentration of total cholesterol, LDL and HDL cholesterol. eng
dc.description.department Katedra biologických a biochemických věd cze
dc.thesis.degree-discipline Klinická biologie a chemie cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D22944 cze
dc.identifier.signature D22944
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet