Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Žáková, Pavla |
cze |
dc.contributor.author |
Houser, David
|
|
dc.date.accessioned |
2010-09-01T10:45:30Z |
|
dc.date.available |
2010-09-01T10:45:30Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37216 |
|
dc.description.abstract |
Poslední dobou se stále více objevují poznatky o tom, že stanovování apoproteinů jako markerů rizika kardiovaskulárních chorob nebo metabolického syndromu je lepší a má větší využití než dříve používané markery jako celkový cholesterol, LDL a HDL cholesterol. Cílem mé bakalářské práce tedy bylo zhodnotit výhody a nevýhody dříve používaných markerů, jejich omezený význam v předpovědi rizika kardiovaskulárních onemocnění a výhody a nevýhody nově používaných markerů, tedy proč je někdy lepší stanovit koncentraci apoproteinů než koncentraci celkového cholesterolu, LDL a HDL cholesterolu. |
cze |
dc.format |
33 s. |
cze |
dc.format.extent |
360845 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
LDL cholesterol |
cze |
dc.subject |
HDL cholesterol |
cze |
dc.subject |
apoproteiny |
cze |
dc.subject |
LDL cholesterol |
eng |
dc.subject |
HDL cholesterol |
eng |
dc.subject |
apoproteins |
eng |
dc.title |
HDL a LDL cholesterol versus apoproteiny |
cze |
dc.title.alternative |
HDL and LDL cholesterol versus apoproteins |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Recently more and more evidence emerging that the determination of apoproteins as markers of risk of cardiovascular disease or metabolic syndrome it is better and has greater use than previously used markers such as total cholesterol, LDL and HDL cholesterol. Therefore, the goal of this work was to evaluate advantages and disadvantages of the previously used markers, their limited importance in predicting the risk of cardiovascular disease, and the advantages and disadvantages of new markers used, that is why it is sometimes better to determine the concentration of apoproteins than the concentration of total cholesterol, LDL and HDL cholesterol. |
eng |
dc.description.department |
Katedra biologických a biochemických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Klinická biologie a chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D22944 |
cze |
dc.identifier.signature |
D22944 |
|
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|