Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Husáková, Lenka cze
dc.contributor.author Pilařová, Lucie
dc.date.accessioned 2010-06-17T20:46:45Z
dc.date.available 2010-06-17T20:46:45Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/36168
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na multiprvkové stanovení vybraných prvků v potravinových vzorcích použitím techniky o-TOF-ICP-MS. Byly studovány vlivy matričních prvků na vybraných izotopech a byla zkoumána možnost odstranění interference použitím vybraných modifikátorů, a nebo použitím matematické korekce. Byl proveden mikrovlnný rozklad potravinových vzorků a správnost metody byla ověřena na základě analýzy referenčních materiálů, a nebo pomocí analytických návratností vyhodnocených pro obohacené vzorky mineralizátů. cze
dc.format 98 s. cze
dc.format.extent 1087618 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject mikrovlnný rozklad cze
dc.subject analýza potravin cze
dc.subject o-TOF-ICP-MS cze
dc.subject interference matrice cze
dc.subject microwave digestion eng
dc.subject analysis of food samples eng
dc.subject interference of the matrix eng
dc.title Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů cze
dc.title.alternative Multielementary analysis of food samples by inductively coupled plasma orthogonal-acceleration time-of-flight mass spectrometry eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Krejčová, Anna cze
dc.date.accepted 2010 cze
dc.description.abstract-translated Thesis was focused on the multi-element analysis in food samples by o-TOF-ICP-MS method. Interference of the matrix onto the determination of selected metals was studied, and chemical modification of the matrix or mathematical correction equations were used to overcome matrix effects. Microwave digestion of food samples was performed and the accuracy of the method was verified by analysis of reference materiále and/or by analytical recoveries study. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Analytická chemie cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D21992 cze
dc.identifier.signature D21992
dc.thesis.degree-program Chemie cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet