dc.contributor.advisor |
Husáková, Lenka |
cze |
dc.contributor.author |
Pilařová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-06-17T20:46:45Z |
|
dc.date.available |
2010-06-17T20:46:45Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/36168 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce byla zaměřena na multiprvkové stanovení vybraných prvků v potravinových vzorcích použitím techniky o-TOF-ICP-MS. Byly studovány vlivy matričních prvků na vybraných izotopech a byla zkoumána možnost odstranění interference použitím vybraných modifikátorů, a nebo použitím matematické korekce. Byl proveden mikrovlnný rozklad potravinových vzorků a správnost metody byla ověřena na základě analýzy referenčních materiálů, a nebo pomocí analytických návratností vyhodnocených pro obohacené vzorky mineralizátů. |
cze |
dc.format |
98 s. |
cze |
dc.format.extent |
1087618 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
mikrovlnný rozklad |
cze |
dc.subject |
analýza potravin |
cze |
dc.subject |
o-TOF-ICP-MS |
cze |
dc.subject |
interference matrice |
cze |
dc.subject |
microwave digestion |
eng |
dc.subject |
analysis of food samples |
eng |
dc.subject |
interference of the matrix |
eng |
dc.title |
Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů |
cze |
dc.title.alternative |
Multielementary analysis of food samples by inductively coupled plasma orthogonal-acceleration time-of-flight mass spectrometry |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Krejčová, Anna |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Thesis was focused on the multi-element analysis in food samples by o-TOF-ICP-MS method. Interference of the matrix onto the determination of selected metals was studied, and chemical modification of the matrix or mathematical correction equations were used to overcome matrix effects. Microwave digestion of food samples was performed and the accuracy of the method was verified by analysis of reference materiále and/or by analytical recoveries study. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D21992 |
cze |
dc.identifier.signature |
D21992 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |