Biochemické aspekty konzumace čokolády

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Korecká, Lucie cze
dc.contributor.author Řihošková, Jana
dc.date.accessioned 2009-10-05T19:40:37Z
dc.date.available 2009-10-05T19:40:37Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/34664
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá látkami obsaženými v čokoládě a zejména jejich pozitivními a negativními účinky na lidské zdraví. V úvodní části jsou uvedeny látky bez pozitivního vlivu na lidský organismus, další část je věnována látkám s pozitivním vlivem na organismus, zejména pak na látky patřící do skupiny flavonoidů, které vykazují antioxidační vlastnosti, a tím jsou důležitými faktory v ochraně zdraví a zvláště kardiovaskulárního systému. V práci jsou rozebrány jednotlivé látky s ohledem na jejich strukturu a biochemii. Poslední část práce je věnována metodám stanovení vybraných látek, zejména flavonoidů. cze
dc.format 34 s. cze
dc.format.extent 884904 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject čokoláda cze
dc.subject flavonoidy cze
dc.subject stanovení fenolických látek cze
dc.subject Chocholate eng
dc.subject flavonoids eng
dc.subject determination of phenolic compounds eng
dc.title Biochemické aspekty konzumace čokolády cze
dc.title.alternative Biochemical aspects of chocolates' consummation eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2009 cze
dc.description.abstract-translated This thesis is considered on chocolate composition and especially its positive and/or negative influence of human health. In the first part is aimed to substances without any positive effect to organism, the next part is focused on substances with positive influence of human health, particularly on flavonoids which act as antioxidants. They play an important role in health protection especially cardiovascular system. The substances are described with respect to their structure and biochemistry. The last part is devoted to the methods which could be used for analysis of chocolate, mainly for determination of selected fenolic compounds presented in chocolate. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D21660 cze
dc.identifier.signature D21660
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet