dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Machačová, Irena
|
|
dc.date.accessioned |
2008-11-02T10:41:29Z |
|
dc.date.available |
2008-11-02T10:41:29Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/30085 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na různé podmínky ovlivňující růst a přežívání této bakterie. Je věnována především různým vlivům na růst a množení této bakterie. Zkoumá, jak tato bakterie reaguje na vnější vlivy, jako jsou přídavky kyselin, fosfátů, NaCl, vlivy pH, aktivity vody a spoustu dalších faktorů. V práci jsou dále popisovány příčiny častých nákaz a onemocnění tímto agens. Věnuje se výskytu těchto onemocnění v České Republice a popisuje jejich nejčastější důvody. V závěru práce je diskutován lidský faktor, jako hlavní příčina výskytu častých nákaz touto bakterií. |
cze |
dc.format |
34 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.subject |
Campylobacter jejuni |
cze |
dc.subject |
Campylobacter coli |
cze |
dc.subject |
kampylobakterióza |
cze |
dc.subject |
vliv podmínek |
cze |
dc.subject |
Campylobacter jejuni |
eng |
dc.subject |
Campylobacter coli |
eng |
dc.subject |
effect of various conditionals on survival Campylobacter sp |
eng |
dc.title |
Přežívání Campylobacter sp. v různých podmínkách |
cze |
dc.title.alternative |
Survival of Campylobacter sp. in various conditions |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2008 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work is focused on various conditions affecting the growth and survival of Campylobacter sp. It examined, how the responses to external factors like acids, fosfates, chlorine sodium, various pH, watter activity and many others. In this work causes of frequent infections and alimantary diseases are described. The occurrence of alimantery diesease in the Czech Republic caused by Campylobacter sp. is discussed and most frequent causation of diseases are mentioned as well. The human factor was recognized as the main cause of the occurrence of alimentary disease related to Campylobacter sp. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D19371 |
cze |
dc.identifier.signature |
D19371 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |