Přežívání Campylobacter sp. v různých podmínkách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Machačová, Irena
dc.date.accessioned 2008-11-02T10:41:29Z
dc.date.available 2008-11-02T10:41:29Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/30085
dc.description.abstract Tato práce je zaměřena na různé podmínky ovlivňující růst a přežívání této bakterie. Je věnována především různým vlivům na růst a množení této bakterie. Zkoumá, jak tato bakterie reaguje na vnější vlivy, jako jsou přídavky kyselin, fosfátů, NaCl, vlivy pH, aktivity vody a spoustu dalších faktorů. V práci jsou dále popisovány příčiny častých nákaz a onemocnění tímto agens. Věnuje se výskytu těchto onemocnění v České Republice a popisuje jejich nejčastější důvody. V závěru práce je diskutován lidský faktor, jako hlavní příčina výskytu častých nákaz touto bakterií. cze
dc.format 34 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject Campylobacter jejuni cze
dc.subject Campylobacter coli cze
dc.subject kampylobakterióza cze
dc.subject vliv podmínek cze
dc.subject Campylobacter jejuni eng
dc.subject Campylobacter coli eng
dc.subject effect of various conditionals on survival Campylobacter sp eng
dc.title Přežívání Campylobacter sp. v různých podmínkách cze
dc.title.alternative Survival of Campylobacter sp. in various conditions eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2008 cze
dc.description.abstract-translated This work is focused on various conditions affecting the growth and survival of Campylobacter sp. It examined, how the responses to external factors like acids, fosfates, chlorine sodium, various pH, watter activity and many others. In this work causes of frequent infections and alimantary diseases are described. The occurrence of alimantery diesease in the Czech Republic caused by Campylobacter sp. is discussed and most frequent causation of diseases are mentioned as well. The human factor was recognized as the main cause of the occurrence of alimentary disease related to Campylobacter sp. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D19371 cze
dc.identifier.signature D19371
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet