Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.author Kovářová, Michaela cze
dc.contributor.author Bartoš, Martin cze
dc.contributor.author Špůrová, Markéta cze
dc.date.accessioned 2019-05-22T08:49:00Z
dc.date.available 2019-05-22T08:49:00Z
dc.date.issued 2018 cze
dc.identifier.isbn 978-80-7560-154-4 cze
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/72884
dc.description.abstract Tato práce se zabývá izotachoforetickým stanovením vybraných iontů ve vzorcích cukrů. Byl stanovován obsah šesti aniontů (šťavelan, mravenčan, citronan, octan, mléčnan, pyrrolidonkarboxylan) a dvou kationtů (draslík, vápník) ve čtyřech různých druzích cukrů (řepný rafinovaný cukr, třtinový cukr, panela a kokosový cukr). Bylo zjištěno, že obsah iontů v panele a kokosovém cukru je několikanásobně vyšší než ve zbývajících dvou, tzn. že jsou výživově bohatší. cze
dc.format p. 81-88 cze
dc.language.iso cze cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.relation.ispartof Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. : sborník ze semináře s mezinárodní účastí cze
dc.rights open access cze
dc.subject Izotachoforéza cze
dc.subject analýza cukrů cze
dc.subject sugar analysis eng
dc.subject isotachophoresis eng
dc.title Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů cze
dc.title.alternative Isotachophoretic determination of selected ions in sugar samples eng
dc.type ConferenceObject cze
dc.description.abstract-translated Six anions and two cations in four various types of sugars was determined by isotachophoresis. eng
dc.event Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. (25.04.2018 - 27.04.2018, Ovčárna pod Pradědem) cze
dc.peerreviewed yes cze
dc.publicationstatus published cze
dc.identifier.obd 39882000 cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet