Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.author |
Kovářová, Michaela
|
cze |
dc.contributor.author |
Bartoš, Martin
|
cze |
dc.contributor.author |
Špůrová, Markéta
|
cze |
dc.date.accessioned |
2019-05-22T08:49:00Z |
|
dc.date.available |
2019-05-22T08:49:00Z |
|
dc.date.issued |
2018 |
cze |
dc.identifier.isbn |
978-80-7560-154-4 |
cze |
dc.identifier.uri |
https://hdl.handle.net/10195/72884 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá izotachoforetickým stanovením vybraných iontů ve vzorcích cukrů. Byl stanovován obsah šesti aniontů (šťavelan, mravenčan, citronan, octan, mléčnan, pyrrolidonkarboxylan) a dvou kationtů (draslík, vápník) ve čtyřech různých druzích cukrů (řepný rafinovaný cukr, třtinový cukr, panela a kokosový cukr). Bylo zjištěno, že obsah iontů v panele a kokosovém cukru je několikanásobně vyšší než ve zbývajících dvou, tzn. že jsou výživově bohatší. |
cze |
dc.format |
p. 81-88 |
cze |
dc.language.iso |
cze |
cze |
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.relation.ispartof |
Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. : sborník ze semináře s mezinárodní účastí |
cze |
dc.rights |
open access |
cze |
dc.subject |
Izotachoforéza |
cze |
dc.subject |
analýza cukrů |
cze |
dc.subject |
sugar analysis |
eng |
dc.subject |
isotachophoresis |
eng |
dc.title |
Izotachoforetické stanovení vybraných iontů ve vzorcích cukrů |
cze |
dc.title.alternative |
Isotachophoretic determination of selected ions in sugar samples |
eng |
dc.type |
ConferenceObject |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Six anions and two cations in four various types of sugars was determined by isotachophoresis. |
eng |
dc.event |
Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XX. (25.04.2018 - 27.04.2018, Ovčárna pod Pradědem) |
cze |
dc.peerreviewed |
yes |
cze |
dc.publicationstatus |
published |
cze |
dc.identifier.obd |
39882000 |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|