Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Jetmarová, Jana |
|
dc.contributor.author |
Pragerová, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2017-06-22T06:52:10Z |
|
dc.date.available |
2017-06-22T06:52:10Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.date.submitted |
2017-03-31 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/68868 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá nemocí zvanou celiakie a dodržováním bezlepkové diety, která potlačuje příznaky této nemoci. Bohužel dodržování bezlepkové diety může být někdy velice složité, protože tato dieta obnáší úplné vyloučení lepku ze stravy celiaka. Lepek se ale vyskytuje primárně ve pšenici, která se nachází skoro ve všech dostupných potravinách. Cílem práce je tedy od informantů zjistit, jak se jim s touto nemocí žije a zda může být celiakie a dodržování bezlepkové diety považováno za stigma. V práci jsou propojeny teoretické informace s poznatky získanými z rozhovorů s informanty. |
cze |
dc.format |
56 s. |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
celiakie |
cze |
dc.subject |
lepek |
cze |
dc.subject |
bezlepková dieta |
cze |
dc.subject |
stigma |
cze |
dc.subject |
celiac disease |
eng |
dc.subject |
gluten |
eng |
dc.subject |
gluten-free diet |
eng |
dc.subject |
stigma |
eng |
dc.title |
Život lidí s celiakií ze sociálně antropologického hlediska |
cze |
dc.title.alternative |
Life of people with celiac disease from the aspect of social anthropology |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Synková, Hana |
|
dc.date.accepted |
2017-05-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work deals with disease called celiac disease and compliance with gluten-free diet, which inhibits symptoms of this disease. Unfortunately compliace with gluten-free diet can be sometimes very difficult, because this diet involves eliminating gluten completely from celiac's food. We can find gluten primarily in wheat, which is present in almost all available foodstuffs. The aim of this work, is to find out from my informants, how they can live with this disease and whether celiac disease and compliance with gluten-free diet can be regarded as stigma. In my work I combine theoretical information with information obtained from interviews with informants. |
eng |
dc.description.department |
Fakulta filozofická |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Sociální antropologie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická |
cze |
dc.identifier.signature |
D35935 |
|
dc.thesis.degree-program |
Sociologie |
cze |
dc.description.defence |
Studentka představila svou bakalářskou práci, výzkumné metody, které užila a shrnula výsledky, k nimž dospěla. Zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
32400 |
|
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|