Výskyt fusarií a tvorba trichothecenových toxinů ve sladu a sladovnách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila cze
dc.contributor.author Ksandrová, Iveta
dc.date.accessioned 2012-07-15T22:45:30Z
dc.date.available 2012-07-15T22:45:30Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/46672
dc.description.abstract Onemocnění obilovin způsobené druhy rodu Fusarium je rozšířené po celém světě. Škodlivost tohoto onemocnění spočívá v redukci výnosů, ale zejména však ve schopnosti původců produkovat mykotoxiny, které mohou způsobovat vážné zdravotní problémy u člověka a zvířat. Předmětem této diplomové práce je výzkum zaměřený na používání některých dezinfekčních prostředků ve sladovnách a vliv těchto prostředků na růst fusarií a produkci trichothecenových mykotoxinů, konkrétně T-2 toxinu. cze
dc.format 98 s. cze
dc.format.extent 2107993 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 16.5.2022 cze
dc.subject Fusarium cze
dc.subject PCR cze
dc.subject trichothecenové mykotoxiny cze
dc.subject dezinfekční prostředky cze
dc.subject sladovnický ječmen cze
dc.subject Fusarium cze
dc.subject PCR cze
dc.subject trichothecene mykotoxins cze
dc.subject T-2 toxin cze
dc.subject disinfectants eng
dc.subject malting barley eng
dc.title Výskyt fusarií a tvorba trichothecenových toxinů ve sladu a sladovnách cze
dc.title.alternative The occurence of Fusarium and trichothecene toxin production in malt and malt-houses eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Brožková, Iveta cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated Diseases of cereals caused by Fusarium spp. are widespread throughout the world. Harmfulness of this disease lies in reduction in yield but especially in ability of causers to produce mycotoxins. These mycotoxins can cause serious health problems in humans and animals. Issue of this thesis is research focussed on use of certain chosen disinfectants in the malt-house and impact of these resources on growth of Fusarium spp. and production trichothecene mycotoxins, particularly T-2 toxin. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D26224 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 18358 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet