Rostliny obsahující biologicky aktivní látky a jejich využití v doplňcích stravy

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka cze
dc.contributor.author Jakubcová, Lucie
dc.date.accessioned 2011-09-07T05:39:47Z
dc.date.available 2011-09-07T05:39:47Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/40863
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá rostlinami využívanými v lidovém léčitelství a v doplňcích stravy s pozitivními účinky na lidský organismus.První část je věnována vlivu volných radikálů a antioxidantů na lidský organismus a stručné charakteristice vybraných přírodních antioxidantů.Druhá část této práce je zaměřena na charakteristiku jednotlivých léčivých rostlin,hub a řas, jejichž výtažky se nejčastěji využívají v doplňcích stravy. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent 1177538 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject doplňky stravy cze
dc.subject léčivé rostliny cze
dc.subject léčivé jedlé houby cze
dc.subject řasy cze
dc.subject antioxidants eng
dc.subject food supplements eng
dc.subject medicinal plants eng
dc.subject medicinal edible mushrooms eng
dc.subject algae eng
dc.title Rostliny obsahující biologicky aktivní látky a jejich využití v doplňcích stravy cze
dc.title.alternative Utilization of plants containing biologically active compounds for food supplements eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with plants used in folk medicine and food supplements with positive effects on the human organism. The first part is focused on the influence of free radicals and antioxidants in the human organism and brief characteristics of selected natural antioxidants. The second part of this thesis is focused on the characterization of medicinal plants,fungi and algae, whose extracts the most frequently used in food supplements. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D25024
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka prezentovala svoji diplomovou práci a seznámila členy zkušební komise se svými výsledky. Poté přečetla vedoucí bakalářské práce posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny otázky. cze
dc.identifier.stag 15128 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet