Purifikace askorbátoxidázy izolované z cukety (Cucurbita pepo medullosa)

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Slováková, Marcela
dc.contributor.author Jerglová, Tereza
dc.date.accessioned 2011-06-01T12:42:33Z
dc.date.available 2011-06-01T12:42:33Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/38627
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce popisuje přírodní zdroje enzymu askorbátoxidázy, způsoby extrakce, selektivní precipitace proteinů a různé způsoby chromatografických purifikací. Praktická část této práce je zaměřená na ověření a optimalizaci jednotlivých kroků přípravy enzymu. Jako zdroj enzymu byla použita cuketa Cucurbita pepo medullosa. K chromatografickému čištění proteinu byl použit CM Sephadex C50 s gradientovou elucí. Výsledkem diplomové práce je ucelený postup laboratorní přípravy enzymu askorbátoxidázy od extrakce proteinu z přírodního materiálu, selektivní precipitace proteinů, selektivní membránové separace (ultrafiltrace), nízkotlaké kapalinové chromatografie až po lyofilizaci. cze
dc.format 84 s. cze
dc.format.extent 3347763 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject askorbátoxidáza cze
dc.subject purifikace cze
dc.subject ultrafiltrace cze
dc.subject lyofilizace cze
dc.subject ascorbate oxidase eng
dc.subject purification eng
dc.subject ultrafiltration eng
dc.subject freeze-drying eng
dc.title Purifikace askorbátoxidázy izolované z cukety (Cucurbita pepo medullosa) cze
dc.title.alternative Purification of Ascorbate oxidase separated from Zucchini (Cucurbita pepo medullosa) eng
dc.type diplomová práce cze
dc.date.accepted 2011
dc.description.abstract-translated In the theoretical part of this thesis various natural sources of ascorbate oxidase are described, as well as methods of enzyme extraction, selective protein precipitation and techniques of its chromatographic purification. Experimental part of the thesis is focused on checking and optimizing particular steps of enzyme preparation. Zucchini (Cucurbita pepo medullosa) was used as the enzyme source. The protein was purified by chromatography on a CM Sephadex C50 column using gradient elution. The result is a complete laboratory procedure for ascorbate oxidase enzyme preparation starting with its extraction from natural source, followed by selective protein precipitation, selective membrane separation (ultrafiltration), low-pressure liquid chromatography, and, finally, freeze-drying of aqueous enzyme solution. eng
dc.description.department Katedra biologických a biochemických věd cze
dc.thesis.degree-discipline Analýza biologických materiálů cze
dc.thesis.degree-name Mgr.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23709
dc.thesis.degree-program Speciální chemicko-biologické obory cze
dc.description.defence 1) Prezentace výsledků diplomové práce 2) Diskuze k posudkům vedoucího a oponenta diplomové práce 3) Diplomantka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k diplomové práce cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet