dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
|
dc.contributor.author |
Nagyová, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T16:25:50Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T16:25:50Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37478 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům. |
cze |
dc.format |
50 s. |
cze |
dc.format.extent |
1549381 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Arcobacter |
cze |
dc.subject |
antimikrobiální rezistence |
cze |
dc.subject |
mechanismy rezistence |
cze |
dc.subject |
vlivy prostředí |
cze |
dc.subject |
Arcobacter |
eng |
dc.subject |
antimicrobial resistance |
eng |
dc.subject |
mechanisms of resistance |
eng |
dc.subject |
environmental influences |
eng |
dc.title |
Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí |
cze |
dc.title.alternative |
Antimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influences |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
Work is focused on the importance of the genus Arcobacter in food industry. It deals with their resistance to antimicrobials and the influence of external conditions on their surviving, such as the influence of pH, temperature, water activity, presence of chemical compounds and accompanying microflora, in comparison with related campylobacters. It also examines the importance of resistant organisms and possible mechanisms of resistance to antibiotics. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23348 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |