Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Vytřasová, Jarmila
dc.contributor.author Nagyová, Kristýna
dc.date.accessioned 2010-10-01T16:25:50Z
dc.date.available 2010-10-01T16:25:50Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37478
dc.description.abstract Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům. cze
dc.format 50 s. cze
dc.format.extent 1549381 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Arcobacter cze
dc.subject antimikrobiální rezistence cze
dc.subject mechanismy rezistence cze
dc.subject vlivy prostředí cze
dc.subject Arcobacter eng
dc.subject antimicrobial resistance eng
dc.subject mechanisms of resistance eng
dc.subject environmental influences eng
dc.title Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí cze
dc.title.alternative Antimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influences eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated Work is focused on the importance of the genus Arcobacter in food industry. It deals with their resistance to antimicrobials and the influence of external conditions on their surviving, such as the influence of pH, temperature, water activity, presence of chemical compounds and accompanying microflora, in comparison with related campylobacters. It also examines the importance of resistant organisms and possible mechanisms of resistance to antibiotics. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23348
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet